Komentarisao Barbareza
0

Bogdanović: Šta bi Englezi tek rekli za BiH? Selektor im je čovjek koji je igrao poker

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Poznati nogometni analitičar Rade Bogdanović je u emisiji srbijanske K1 televizije komentarisao imenovanje Sergeja Barbareza za selektora Bosne i Hercegovine.

Govorio je Bogdanović o stavljanju inostranih medija Dragana Stojkovića Piksija na posljednje mjesto po kvaliteti selektora na Evropskom prvenstvu, a tom prilikom se dotakao odluke Nogometnog saveza BiH o postavljanju Barbareza na selektorsku klupu.

"Englezi su Piksija na posljednje mjesto stavili zato što smo u grupi s njima, a njegov najveći minus je što nije radio u Evropi. Ta statistika nije mjerodavna. Šta bi tek rekli za Bosnu i Hercegovinu? Doveli su čovjeka za selektora koji nikada nije bio trener i nikada na teren nije izašao", rekao je Bogdanović na dijelu intervjua koji možete pogledati u priloženom videu od 19:30.

Pomenuo je Bogdanović Barbarezovu poker karijeru, istakavši da ga izuzetno poštuje zbog njegove igračke karijere u kojoj je ostavio dubok trag u Bundesligi.

"On je igrao poker na profesionalnom nivou. NS BiH je doveo za selektora čovjeka koji je veliko bh. ime, bio je sjajan nogometaš u Bundesligi, gdje se naigrao, ali nikada se nije bavio nogometnom profesijom. Nikada nije bio trener ni u 'Š' ligi. Nikada nije bio ništa, a doveli su ga za selektora. Od 35. godine, kada je završio karijeru, nije radio ništa, a sada ima 51 ili 52 godine i postao je selektor Bosne", rekao je Bogdanović.

Podsjećamo, Barbarez je prošle sedmice debitovao na klupi Zmajeva porazom 3:0 od Engleske u Newcastleu, a potom je naš nacionalni tim savladala i Italija 1:0 u Empoliju.

Bogdanović se posljednjih godina u Srbiji profilisao kao najpoznatiji komentator nogometnih dešavanja, najviše zbog svoje objektivnosti i činjenice da bez dlake na jeziku govori o svemu.

Riječ je o rođenom Sarajliji, koji je ponikao u Željezničaru i igrao za klub s Grbavice prije nego je 1992. godine prešao u južnokorejski POSCO Atoms. Igrao je i za JEF United, Atletico Madrid, NAC Bredu, Werder Bremen, Arminiju Bielefeld i Al-Wahdu, gdje je 2005. završio karijeru.