Uništava užitak putovanja
7

Britanci upozoravaju na jednu turističku destinaciju u Hrvatskoj: Vrijedi, ako vam ne smeta gužva

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Britanci koji su ranije putovali u Hrvatsku, upozorili su turiste na velike gužve u Dubrovniku.
Naime, unatoč njegovoj ljepoti, mnogi turisti smatraju da su im velike gužve uništile užitak putovanja. Stoga, ukoliko želite posjetiti ovaj grad, poželjno je da to ne planirate tokom ljeta.

Dubrovnik je jedna od najvećih turističkih atrakcija u Hrvatskoj što zbog historijskog značaja i ljepote već i zbog činjenice što je mjesto na kojem su se snimale serije poput "Igre prijestolja" i "Ratovi zvijezda".

Jedan korisnik Reddita naveo je da su gužve "lude" te tvrdi da ga trebaju posjetiti samo oni koji se "mogu nositi s gužvama".

"Puno smo obilazili Hrvatsku prije nekoliko godina, bila je stvarno gužva i to ne samo u gradovima, nego i u mjestima poput Plitvičkih jezera, gdje je također vrlo vruće. Međutim, postoji razlog zašto su svi tamo, vrijedi to ako možeš podnijeti gužvu", napisali su.

Kako navode iz turističke kompanije Responsible Travel, Hrvatska je uvijek na glasu kao prenapučena zemlja.

"Svako ko je krivo tempirao svoj odmor u Dubrovniku, znat će taj osjećaj kada stoji na gradskim zidinama i gleda kako se ljulja šesti kruzer do horizonta. Poput Venecije i Barcelone, Dubrovnik je postao sinonim za 'pretjerani' turizam", naveli su.

Oni napominju da grad sada ima ograničenja kada je riječ o broju brodova za krstarenje. Dodali su i da mišljenje da je turizam uništio grad i da zbog toga treba izbjegavati, nije sasvim uredu jer smatraju da je Dubrovnik i dalje jedan od najljepših gradova na svijetu. No, ipak savjetuju putnicima da ne putuju tamo u jeku ljeta.