Traže reakciju nadležnih
132

Najezda žohara u jednoj od glavnih sarajevskih ulica, stanari očajni: Posvuda su

M. G.
(Foto: Čitatelj)
Stanari zgrade u ulici Mula Mustafe Bašeskije broj 58 u Sarajevu suočavaju se s dramatičnom situacijom zbog najezde žohara u njihovom ulazu.

Uprkos naporima pojedinih stanara koji su pokušali suzbiti žohare, situacija se pogoršava jer se štetočine i dalje pojavljuju iz okruženja.

Jedna od stanarki izrazila je zabrinutost i bojazan da bi se situacija mogla pogoršati.

"Žohari su posvuda. Špricamo raznim sredstvima, ali to nije dovoljno jer se oni neprestano vraćaju s ulice. Molimo nadležne da odmah poduzmu dezinsekciju prije nego što situacija eskalira u katastrofu", kazala nam je stanarka.

Stanari ističu da su pokušali riješiti problem sami, ali da su njihovi napori nedovoljni zbog nedostatka koordinirane akcije i profesionalnih tretmana. Upozoravaju također na druge probleme u okruženju, poput neadekvatnog održavanja ulica i neredovnog odvoza smeća, što pogoduje širenju žohara.

"Odgovorni u kantonu samo obećavaju, ali potrebne akcije izostaju. Trajna najezda žohara već mjesecima utječe na naš svakodnevni život. Apelujemo na lokalne vlasti da hitno djeluju prije nego što situacija postane nekontrolisana", dodala je stanarka.

Stanari se, kako kažu, nadaju da će njihov apel potaknuti brzu reakciju kako bi se zaustavila daljnja invazija žohara u njihovoj zgradi i okolici.