Grupa B
72

Utakmica Hrvatska - Španija iz minute u minutu

E. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Prva utakmica grupe B na Euru u Njemačkoj između Hrvatske i Španije je na rasporedu danas, a tekstualni prijenos susreta iz Berlina ste mogli pratiti na portalu Klix.ba.

KRAJ UTAKMICE U BERLINU, ŠPANIJA JE POBIJEDILA HRVATSKU 3:0.

90' - Pet minuta nadoknade.

87' - Zubimendi i Ferran Torres su ušli u igru umjesto Rodrija i Yamala.

80' - Sudija Oliver je poništio pogodak Petkovića jer je Perišić ranije ušao u kazneni prostor.

79' - GOOOOOOOOOOOL! Hrvati se vraćaju u igru, Simon je prvobitno odbranio udarac Petkovića sa jedanaest metara da bi potom napadač Dinama pogodio za 3:1.

78' - VAR će pregledati ovu odluku engleskog sudije, Rodri je oborio Petkovića i dobio žuti karton, a Oliver je potvrdio kazneni udarac.

78' - Penal za Hrvatsku!

72' - Petković u igri umjesto Kramarića.

67' - Uzvraća i De la Fuente i ubacuje Merina i Oyarzabala umjesto Morate i Williamsa.

65' - Modrić i Kovačić izlaze iz igre, a na terenu su Mario Pašalić i Sučić.

59' - Reaguje i De la Fuente i uvodi Olma umjesto Pedrija.

56' - Perišić mijenja Budimira.

55' - STOPOSTOTNA ŠANSA NA DRUGOJ STRANI ZA HRVATSKU! Kovačić je vratio za Budimira, lopta je došla do Stanišića čiji udarac iz neposredne blizine fenomenalno zaustavlja Cucurella, a u nastavku akcije Simon boksuje loptu u gol aut.

54' - Yamal je prošao po desnoj strani, lopta pogodila Moratu u butinu, ali nije uspjela završiti iza leđa Livakovića, ostaje 3:0.

52' - STOPOSTOTNA ŠANSA ZA ŠPANIJU! Lopta je došla do Lamine Yamala koji je sjajno šutirao lijevom nogom, ali je Dominik Livaković fantastično odbranio njegov udarac.

52' - Pjesma hrvatskih navijača u Berlinu ne prestaje uprkos rezultatskom zaostatku

50' - Modrić je uposlio Kramarića koji je vratio loptu za Gvardiola, ali je defanzivac Cityja izblokiran.

46' - Počelo drugo poluvrijeme.

45+2' - GOOOOOOOOOOOL! Dani Carvajal je iskoristio fenomenalnu asistenciju Lamine Yamala i matirao Livakovića za rezultat prvog dijela u Berlinu.

45' - Dvije minute nadoknade. Pokušaj Kovačića odlazi također pored gola.

45' - Udarac Kramarića iz daljine prolazi pored gola Simona.

41' - Velika šansa za Hrvate. Majer je uposlio Gvardiola koji je šutirao lijevom nogom, ali je njegov udarac otišao tik pored gola Simona.

36' - Le Normand šutira nakon kornera preko gola.

33' - Hrvati uzvraćaju na drugoj strani. Prvo Brozovićev udarac fantastično brani Simon, a onda u nastavku akcije Majer pogađa vanjski dio mreže.

32' - GOOOOOOOOOOOL! Španija je udvostručila prednost i to zahvaljujući golu Fabiana Ruiza koji je matirao Dominika Livakovića.

30' - Kakva šansa za Hrvate nakon gola, ali Kovačić je loše šutirao i Simon je lagano ukrotio njegov udarac.

29' - GOOOOOOOOOOOL! Španija je povela. Morata je iskoristio sjajnu asistenciju Fabiana Ruiza i savladao Livakovića te doveo Crvenu furiju u vodstvo.

22' - U nastavku akcije Budimir ne koristi centaršut Stanišića i šutira preko gola.

22' - Odlična lopta Modrića za Budimira, ali Simon još jednom dobro reaguje.

18' - Majer je izblokiran,. nastavlja se akcija za Hrvatsku. Vatreni su se oslobodili terenske inicijative Španije.

17' - Slobodnjak za Hrvate u opasnoj zoni.

16' - Moglo je biti opasno ispred gola Španije, ali je Unai Simon dobro pratio akciju i reagovao na vrijeme ispred Budimira.

12' - Španija kontroliše sredinu terena, Hrvati se dobro brane, ali ozbiljnijih prilika nema.

6' - Španci imaju inicijativu u uvodnim minutama susreta protiv Hrvatske.

1' - Počela utakmica u Berlinu, prvi sa centra su krenuli Hrvati.

17:55 - U toku intoniranje nacionalnih himni na stadionu u Berlinu.

17:52 - Na tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu je veliki broj hrvatskih navijača pa će se Hrvati osjećati kao da igraju na domaćem terenu.

17:51 - U drugoj utakmici ove grupe sastaju se Italija i Albanija.

17:49 - Glavni sudija meča u Berlinu je Michael Oliver iz Engleske sa pomoćnicima Burtom Stuartom i Danom Cookom dok je četvrti sudija Anthony Taylor.

Sudije u VAR sobi su Stuart Attwell također iz Engleske s pomoćnicima Davidom Cooteom i Polom van Boekelom iz Nizozemske.

17:37 - Pretekao je nogometaš Barcelone Kacpera Kozlowskog koji je imao 17 godina i 246 dana kada je 2021. godine zaigrao protiv Španije.

17:35 - Lamine Yamal se našao u početnoj postavi reprezentacije Španije i tako postao najmlađi starter u historiji Eura sa 16 godina i 338 dana.

17:30 - Selektor Španije je napravio dva velika iznenađenja za Hrvatsku budući da je na klupi ostavio Alejandra Grimalda i Danija Olma.

17:30 - Selektori Hrvatske i Španije Zlatko Dalić i Luis de la Fuente su odabrali početne postave za duel u Minhenu.

Hrvatska: Livaković; Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol; Modrić, Brozović, Kovačić; Kramarić, Budimir, Majer. Na klupi su ostali: Labrović, Ivušić, Erlić, Vlašić, Perišić, Mario Pašalić, Petković, Ivanušec, Sosa, Pjaca, Vida, Juranović, Marco Pašalić, Sučić, Baturina.

Španija: Unai Simon; Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella; Pedri, Rodri, Fabian Ruiz; Yamal, Williams, Morata. Na klupi su ostali: Raya, Remiro, Vivian, Merino, Joselu, Olmo, Ferran Torres, Grimaldo, Laporte, Alex Baena, Zubimendi, Oyarzabal, Jesus Navas, Fermin Lopez, Perez.

17:25 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli u tekstualni prijenos prve utakmice grupe B između Hrvatske i Španije.Uživo /