Bez dlake na jeziku
118

Rade Bogdanović žestok prema zvijezdi Srbije: Trči kao baba, crno nam se piše

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Srbije danas su remizirali sa Slovenijom 1:1 u drugom kolu Evropskog prvenstva, a poraza su se spasili tek u posljednjim sekundama utakmice.
Kao i uvijek, zanimljiv komentar na dešavanja na ovoj utakmici dao je Rade Bogdanović, nekadašnji nogometaš Željezničara koji je ponovo kao stručni komentator za RTS analizirao meč Eura.

Bogdanović je kritikovao presporu igru Srbije, a istakao je da se ekipi Dragana Stojkovića Piksija crno piše ako budu na isti način igrali i protiv Danske.

"Gledajući prvih 45 minuta, jako je to loše sa strane Srbije, da se ne zavaravamo, ovaj posljednji gol, hvala Bogu pao je na kraju iz prekida. Sve opasno što je došlo, došlo je iz prekida. Samo po sebi je opasno kada lopta dolazi u peterac, ali smo na momente loše izgledali, imali smo sreće da postignemo gol. Kao što je Aca (komentator Aleksandar Stojanović op.a.) rekao, ako budemo ovako igrali sa Dancima, crno nam se piše", rekao je Bogdanović.

Potom se osvrnuo na igru Milinković-Savića, jedne od glavnih zvijezda Srbija, koji je priliku za igru dobio s klupe, a upravo je on glavni krivac za primljeni gol Srbije.

"Kod izmjena, ja sam tog Milinkovića Savića izvrijeđao da niko nije čuo od TV gledalaca kod prvog gola. Čuj čovjek tek ušao, a trči kao baba za desnim bekom kad smo primili gol. Ne možemo da pričamo o izmjenama vanserijskim. Slovenci su se vratili, ovaj trener nije imao sreće, ali je to bio doktorski rad, kako želi da mu ekipa igra, kad zna da odabere, kad zna način na koji želi da igra. Nije imao sreće, na našu sreću", dodao je uvijek objektivni Rade Bogdanović.

Naredni meč Srbija igra u ponedjeljak protiv Danske od 21 sat, a vjerovatno će joj za prolazak u osminu finala trebati pobjeda.