Otkrio nakon utakmice
80

Stojković: Dva-tri igrača su kolabirala na poluvremenu utakmice protiv Slovenije

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor Srbije Dragan Stojković je analizirao utakmicu sa Slovenijom gdje je Srbija osvojila samo jedan bod, bilo je 1:1.

Istakao je da je gol Luke Jovića u 96. minuti susreta došao u pravi čas te da ih je ostavio u trci za prolaz dalje.

"Nismo bili na nivou što se realizacije tiče. Stvorili smo veliki broj šansi što je dobro na ovakvom turniru. Nekada, kada vidite loptu u mreži, ne mora se tako dogoditi. Ovo je važan rezultat za nas jer ostajemo u igri, svjesni činjenice da moramo jednu utakmicu pobijediti ako želimo proći dalje. Gol je došao u posljednji čas i ostavlja nas u trci za prolaz", rekao je Stojković koji se osvrnuo na činjenicu da se utakmica igrala u 15 sati.

"Na poluvremenu su dva-tri igrača kolabirala, toliko je bilo teško trčati, boriti se i vraćati se psihološki nakon gola koji je pao nakon naše greške", dodao je.

U posljednjem kolu grupne faze Srbija će odmjeriti snage sa selekcijom Danske, a Stojković je otkrio hoće li igrati s dvojicom napadača.

"Imam grupu od 26 igrača, svi oni koji su ovdje konkurišu za mjesto u ekipi. Igramo hrabro, igrali smo s Mitrovićem i Vlahovićem. Nisu to bila dva klasična napadača jer je Vlahović imao ulogu neke povučene devetke. Najopasnija stvar je ako se izgubi lopta u posljednjoj trećini, dolazi do problema jer ostajete s dvojicom u sredini i tad nije lako pokriti prostor. Tako budete kažnjeni, ali tako i mi kažnjavamo. Dolazi nam Danska, vidjet ćemo, razmislit ćemo dobro kako ćemo krenuti u utakmicu. Imam u glavi jednu sliku kako bismo trebali igrati, ali mislim da je nepotrebno pričati o tome četiri dana prije utakmice", poručio je selektor Srbije.