Grupa F
22

Češka i Gruzija remizirale u Hamburgu, u nezavidnoj su situaciji pred posljednje kolo

E. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Gruzija i Češka Republika su u drugom kolu grupe F na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj podijelili bodove, bilo je 1:1.

Češka je u 23. minuti susreta stigla do zasluženog vodstva i to preko Hložeka, ali je njegov pogodak poništen zbog igranja rukom da bi u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela dosuđen penal za Gruzijce.

Hranač je igrao rukom, a sudija Siebert je nakon asistencije VAR tehnologije dodijelio penal za Gruzijce. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Mikautadze koji je svojim drugim golom na Euru doveo Gruzijce u vodstvo.

U 59. minuti susreta Česi su stigli do izjednačenja rezultata. Nakon kornera s desne strane, Lingr je prebacio loptu za Schicka koji je pogodio praznu mrežu i donio izjednačenje rezultata Česima.

Do kraja je Češka Republika napadala, ali nije uspjela postići gol za potpuni preokret te su obje selekcije stigle do prvog boda na Euru.

U posljednjem kolu Gruzija će igrati sa reprezentacijom Portugala dok će Češka Republika odmjeriti snage sa Turskom.

Rezultat i strijelci:

Gruzija - Češka Republika 1:1 (Schick 59' / Mikautadze (p) 45+4')

Tabela:

Utakmica Gruzija - Češka Republika iz minute u minutu:

Kraj utakmice u Hamburgu, obje reprezentacije su osvojile po bod.

95' - Kakva šansa za Lobjanidzea u 95. minuti susreta. Tri Gruzijca su sjajno istrčala kontru, a na kraju je Lobjanidze šutirao preko gola iz idealne pozicije.

90' - Irfan Peljto je pokazao da će se igrati još pet minuta sudijske nadoknade.

88' - Kvilitaia mijenja Mikautadzea.

81' - Dvije izmjene u reprezentaciji Češke Republike. Barak i Ševčik su zamijenili Provoda i D. Jurašeka. Kod Gruzije također dvostruka izmjena. Gvelesiani i Lobjanidze su u igri umjesto Kvirkvelije i Kvaratskhelije.

78' - Nova šansa za Čehe. ali je udarac Lingra ponovo zaustavio Mamardashvili.

77' - Udarac Chytila glavom nakon ubacivanja M. Jurašeka ponovo brani golman Gruzije.

68' - Chytil mijenja Schicka.

62' - Dvostruka izmjena u Gruziji. Lochoshvili i Chakvetadze su zamijenili Tsitaishvilija i Davitashvilija.

62' - Prijete ponovo Česi! Ubacivanje iz kornera je ponovo moglo biti kobno po Gruzijce, ali je udarac Krejčija otišao pored gola.

59' - Nakon kornera s desne strane, Lingr je prebacio loptu za Schicka koji je pogodio praznu mrežu i donio izjednačenje rezultata Česima.

59' - GOOOOOOOOOOOOOL! Češka je izjednačila rezultat u Hamburgu.

57' - Sjajna kontra Gruzijaca, ali udarac Mekvabishvilija odlazi pored gola.

55' - Dvostruka izmjena u Češkoj Republici. Černy i Hložek izlaze iz igre, a na terenu su Lingr i M. Jurašek.

46' - Počelo drugo poluvrijeme u Hamburgu.

Poluvrijeme u Hamburgu.

45+5' - ČUDESNA ODBRANA MAMARDASHVILIJA! Golman Gruzije je na fantastičan način zaustavio Schicka.

45+3' - GOOOOOOOOOOOOl! Mikautadze je precizan sa bijele tačke, Gruzija vodi.

45+2' - Sudija Siebert je nakon asistencije VAR tehnologije dodijelio penal za Gruzijce zbog igranja rukom Hranača.

45' - KAKVA ŠANSA ZA GRUZIJU! Nakon ubacivanja Kvaratskhelie lopta je došla do Kashije čiji je udarac iz neposredne blizine odbranio golman Čeha.

27' - NOVO UZBUĐENJE ISPRED GOLA GRUZIJE! Černy je bio u idealnoj poziciji, ali je loše šutirao i propala je dobra šansa.

25' - Sudija je poništio gol zbog igranja rukom Hložeka.

23' - GOOOOOOOOOL! Češka Republika je zasluženo povela!. Hložekov udarac je prvobitno odbranio golman Gruzije i odbila se od njega u gol

3' - DVIJE SJAJNE ŠANSE ZA ČEHE! Prvo je pokušao D. Jurašek nakon čega je zaprijetio i Schick, ali je golman Gruzije fantastično reagovao i spasio ih.

1' - Počela utakmica u Hamburgu.

14:50 - Nogometaši obje selekcije će uskoro izaći na travnjak stadiona u Hamburgu gdje nas uskoro očekuje intoniranje nacionalnih himni.

14:40 - Glavni sudija meča je Daniel Siebert iz Njemačke s pomoćnicima Janom Seidelom i Rafaelom Foltynom dok je četvrti sudija naš Irfan Peljto.

U VAR sobi su Nijemac Marco Fritz, Nizozemac Pol van Boekel te David Coote iz Engleske.

14:35 - Selektor Gruzije i Češke Republike Willy Sagnol s jedne i Ivan Hašek s druge strane su odabrali početne postave za ovaj važan duel.

Gruzija: Mamardashvili; Kverkvelia, Kashia, Dvali; Tsitaishvili, Davitashvili, Mekvabishvili, Kochorashvili, Kakabadze; Mikautadze, Kvaratskhelia. Na klupi su ostali: Loria, Gugeshashvili, Zivzivadze, Chakvetadze, Kvilitaia, Gocholeishvili, Lochoshvili, Gvelesiani, Kvekveskiri, Kiteishvili, Altunashvili, Shengelia, Lobjanidze, Tabidze, Sigua.

Češka Republika: Stanek; Holeš, Hranač, Krejči; Coufal, Provod, Souček, D. Jurašek; Hložek, Schick, Černy. Na klupi su ostali: Kovar, Jaroš, Zima, Vitik, Barak, Ševčik, Kuchta, Doudera, Chytil, Chory, Lingr, Červ, Vlček, Šulc, M. Jurašek.

14:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice drugog kola grupe F u Hamburgu između Gruzije i Češke Republike.