"Tu smo da ih podržimo"
207

Srđan Puhalo na Bh. povorci ponosa: Ovo postaje dosadno, to je veliki napredak za Sarajevo i BiH

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Politički analitičar i psiholog Srđan Puhalo stigao je na petu po redu Bh. povorku ponosa kako bi iskazao podršku, a poručio je da je došao tu "da se uvjeri svojim očima da je ona postala dosadna i uobičajena".

Među učesnicima povorke koji se okupljaju kod Historijskog muzeja u Sarajevu je i Srđan Puhalo koji je za Klix.ba kazao i zašto je tu.

"Ovo postaje toliko dosadno da sam došao da se uvjerim svojim očima. Naspram prve i druge, ovo je veliki napredak za Sarajevo, a vjerujem i cijelu Bosnu i Hercegovinu", kazao je Puhalo po dolasku.

Uzevši u obzir da se povorka održava peti put, Puhalo je kazao da je očito "da povorka postaje nešto što je uobičajeno" i da je nešto što i treba da bude uobičajeno.

"Tu sam da podržim ove ljude, sasvim je jasno da nemaju sva prava koja imaju drugi i da se trebaju boriti. Tu smo da ih podržimo, ali ovo polako postaje dosadno. Tako da napredujemo. Čim postaje dosadno, znači da je dobro", zaključio je Puhalo.

Podsjetimo, okupljanje učesnika povorke traje do 18 sati, a ovogodišnje izdanje se realizira pod porukom "Volim da se ne bojim".