Selektor Srbije
0

Stojković uoči Danske: Neko bi volio da razbije ovo zajedništvo, ali ne damo se

N. K.
Dragan Stojković (Foto: EPA-EFE)
Dragan Stojković (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je danas na konferenciji za medije, a povod je bila utakmica posljednjeg kola grupe C Evropskog prvenstva protiv Danske koja je na programu sutra od 21:00 sat.
"Znamo da je Engleska bila važna, pa i Slovenija, ali je sad najbitnija Danska. Jedva čekam početak, jer je 21:00 sat najbolje vrijeme za nogomet. Čeka nas sjajna reprezentacija, s kvalitetnim pojedincima, čvrsto igra, možda ne pobjeđuje, ali nije ni izgubila prve dvije utakmice, što sugeriše da je organizovan tim, spreman da se žrtvuje. Ovo je utakmica 'lice u lice', bit će nam teško, ali vjerujemo da možemo da promijenimo historiju, pošto sam i kao igrač i kao selektor izgubio sva tri puta od Danske. Sad je vrijeme da to učinimo. Probat ćemo da nađemo način da loptu smjestimo u mrežu", rekao je Piksi pred susret s Danskom u okviru trećeg kola Grupe C.

Najveća polemika u javnosti minulih dana odnosila se na to da li Orlovi imaju kapaciteta da budu opasni s dva napadača ili će na teren, kao u ranijim ciklusima, samo jedan.

"Razmišljamo o svim segmentima kad je naša formacija u pitanju, vidjet ćete da li krećemo s jednim ili dva napadača. Sigurno ćemo biti najpametniji što možemo. Postoji plan igre Srbije, kako bi trebalo da izgleda na terenu, zavisno od situacija A i B. Sve se to nalazi u fascikli koju sam jutros nosio na treningu. Bit će primjena u sastavu, ali vam ništa ne znači da vam kažem hoće li jedna, dvije ili tri. Ne igra se 45 minuta, nego 90, trebalo bi razmišljati i o drugom periodu igre, morate da imate oružje i na klupi. Zato bi trebalo biti dovoljno inteligentan da se povuku potezi po pitanju startne formacije, ali i rezervisti su u modernom nogometu mnogo važniji od prvih 11, što se pokazalo milion puta", dodao je.

Selektor je također istakao da za blizu mjesec dana otkako je okupio tim za Euro nije evidentirao nijedan problem.

"Od 28. maja smo zajedno i za to vrijeme ponašanje momaka je besprijekorno. Ponekad me čudi da se igrači ne potuku, jer to umije da se desi kad su toliko dugo zajedno, ali moji nogometaši su mnogo fini. Nemam primjedbi na ponašanje na terenu, van njega, u hotelu... To nas krasi. Možda bi to neko volio da pokvari, da razbije zajedništvo i harmoniju, ali ne damo se", poručio je Stojković.