Još oplakuju "poraz"
72

Hrvati u sekundu izračunali ispravnu sudijsku nadoknadu i zaključili da su oštećeni

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U susjednoj Hrvatskoj javnost i dalje tuguje zbog utakmice s Italijom i remija od 1:1 koji ima okus poraza, pošto će on gotovo sigurno značiti eliminaciju s Evropskog prvenstva.
Azzurri su se poraza spasili golom Matije Zaccagnija u 98. minuti susreta, a Hrvati su ogorčeni odlukom nizozemskog suca Dannyja Makkelieja da drugo poluvrijeme produži za čak osam minuta.

Tako se danas na hrvatskim portalima pojavila zanimljiva analiza u kojoj je Dnevnik.hr brojao izgubljene sekunde u drugom poluvremenu i izračunao koliko je nadoknada zapravo trebala iznositi.

Dnevnik.hr izračunao je vrijeme prekida igre te odgovorili na pitanje "Od kuda Nizozemcu osam minuta nadoknade?". Navode kako je 1:20 minuta otišlo na VAR provjeru penala za Vatrene, čak 2:35 minuta na proslavu gola Hrvatske, a 3:08 minuta na prekide kod izmjena. Tu je još i sedam kartona koji, kako Hrvati tvrde, ne bi trebali ulaziti u sudijsku nadoknadu.

Matia Zaccagni je mrežu gola Dominika Livakovića zatresao kada je na semaforu pisalo 97:19, što znači da akcije za gol Italije vjerovatno ne bi bilo da je sudijska nadoknada bila kraća.