Uporedio se s Modrićem
129

Dušana Tadića pogodile riječi Radeta Bogdanovića: "Kako je ovo teško čuti, dajte mi sekund"

H. H.
Dušan Tadić (Foto: Mondo.rs / Milutin Vujičić)
Dušan Tadić (Foto: Mondo.rs / Milutin Vujičić)
Nogometna reprezentacija Srbije ponovo je razočarala navijače ispadanjem s Eura nakon grupne faze, a glavna tema u tamošnjoj javnosti je uloga kapitena Dušana Tadića, o kome je govorio i sada poznati nogometni analitičar Rade Bogdanović.
Rade Bogdanović rekao da Tadić nije imao dobar tretman i da bi trebalo da napusti nacionalni tim zbog, kako je naglasio, "silovanja" koje trpi od selektora Stojkovića.

Tadić je nakon utakmice od novinara čuo tu izjavu, prenijetu iz Beograda, pa je zastao tražeći riječi i pravu reakciju.

"Kako je ovo teško... Samo sekund, izvinite", kazao je Tadić na to, pa se sabrao poslije nekoliko trenutaka.

"Mislim da sam zaslužio bolji tretman, da bih mogao više da pružim ekipi, jer sam timski igrač, hoću da pomognem timu. Nisam bitan ja uopšte u ovoj priči, već je bitno šta donosiš i šta značiš na terenu. Da sam igrao više, mislim da bih mogao više da pružim, naravno. Odluka je takva, šta god da se dešava. Gledam u Hrvatskoj Modrića, tri godine je stariji od mene i uglavnom je svaku utakmicu na terenu, nebitno kakva da je situacija. Tu sam, igram koliko treba da igram i koliko mi se kaže, ja ću da igram i to je to".

Na pitanje da li će igrati i dalje za Srbiju, kazao je:

"Vidjećemo, treba napraviti analizu i vidjeti šta i kako", kratko je rekao Tadić.

Ipak, kako su danas javili brojni srbijanski mediji, zvijezde reprezentacije Srbije postavile su ultimatum pred Fudbalski savez Srbije i poručile da više neće da igraju dok je selektor Dragan Stojković Piksi.

Radi se o Dušanu Tadiću, Aleksandru Mitroviću, Sergej Milinković-Saviću i Predragu Rajkoviću, najboljim nogometašima Srbije.

Također, sve je izvjesnije da će Dragan Stojković dobiti otkaz na mjestu selektora nakon još jednog neuspješnog nastupa na velikom takmičenju.