15. jula
29

Luka Modrić nakon dugo godina stiže u Mostar: Zrinjski ima posebno mjesto u mom srcu

H. H.
Foto: Branka Soldo / FENA
Foto: Branka Soldo / FENA
Najbolji hrvatski nogometaš svih vremena Luka Modrić 15. jula u Mostaru prisutvovat će premijeri dokumentarnog filma "Hrvatski športski klub Zrinjski – Priča o ponosu", što će nakon niza godina biti njegov svojevrsni povratak u grad na Neretvi.

Film će biti prikazan u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a po riječima reditelja i scenarista filma Dragana Komadine, ovaj dokumentarac govori o okolnostima osnivanja, djelovanja i nasilnog gašenja Zrinjskog 1945. godine, kao i o motivima za njegovu obnovu početkom 90-ih godina prošloga stoljeća.

U filmu, među ostalima, govore: Franjo Džidić, Ivan Ćurković, Jadran Ćela Topić, Blaž Baka Slišković i Luka Modrić, a upravo će Modrić uveličati mostarsku premijeru, prenosi FENA.

"Zrinjski kao klub i Mostar kao grad imaju posebno mjesto u mom srcu jer sam tu napravio svoje prve seniorske korake. Sjećanja na to razdoblje su fenomenalna. Ako me pamćenje dobro služi, zabio sam osam golova u dvadeset i nešto utakmica, što mislim da nije loša statistika. Ta prva godina u Mostaru mi je stvarno puno pomogla u daljnjoj karijeri", kazao je Modrić.

Po riječima hrvatskog veznjaka, od te 2004. godine Zrinjski je napravio veliki iskorak.

"Od tog vremena klub je narastao, igra se Evropa, osvojene su neke titule i jako sretan sam zbog tih rezultata i uspjeha", dodao je Modrić.

Luka Modrić, stigao je u Zrinjski 2003. godine, a u Mostaru je od mostarskih Ultrasa dobio i trofej "Filip Šunjić Pipa", koji se dodjelje igraču koji se te sezone najviše istakao svojim zalaganjem i ponašanjem na terenu, ali i odnosom prema navijačima.

Luka je prve nogometne korake napravio u Zadru.Put ga je potom odveo u zagrebački Dinamo, odakle je posuđivan mostarskom Zrinjskom i Interu iz Zaprešića. Po povratku u redove Modrih postao je jedan od ključnih igrača, što mu je 2008. godine osiguralo transfer u Tottenham.

Konačno, 2012. godine je prešao u Real Madrid gdje je tokom punih devet godina ostavio neizbrisiv trag, a 2018. godine je osvojio i Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša svijeta.