U Narodnom pozorištu
234

Sarajevska filharmonija i Zubin Mehta priredili spektakl: U publici Christian Schmidt, Sabina Ćudić, Ismeta Dervoz...

N. C.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Pod dirigentskom palicom maestra Zubina Mehta Sarajevska filharmonija je održala koncert "Sad je drugačije" u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Maestro Mehta je nakon 30 godina ponovo nastupio u glavnom gradu naše zemlje, a povodom obilježavanja 100. godišnjice Sarajevske filharmonije.

Narodno pozorište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, a maestro i članovi Sarajevske filharmonije dočekani su gromoglasnim aplauzom, nakon čega su publici priredili spektakl za pamćenje. U publici bilo je osoba iz javnog života, među njima, Christian Schmidt, Sabina Ćudić, Alban Ukaj, Ismeta Dervoz, Almir Kurt, Izudin Bajrović i brojni drugi.

Građani koji nisu stigli kupiti kartu za ovaj spektakularni nastup, koncert su pratili na Pozorišnom trgu Susan Sontag, gdje je emitovan videoprijenos koncerta.

Podsjećamo, Zubin Mehta je prije 30 godina, 19. jula 1994. godine, održao koncert u razrušenoj Vijećnici. Koncert je tada privukao pažnju svjetskih medija, a na upozorenja da bi Vijećnica mogla biti granatirana usred nastupa Mehta je kazao: "Pred nama su umjetnici - građani Sarajeva. Njih granatiraju već više od dvije godine. Jednu noć i mi ćemo dijeliti njihovu sudbinu".