Zrinjski pamti po jednom
388

Modrić nakon 20 godina Pod Bijelim brijegom: Kad smo se spuštali prema Mostaru, srce je zakucalo jače

N. M.
Luka Modrić ovih dana boravi u Mostaru, gdje je stigao nakon dugog niza godina, nakon što je postao jedan od najboljih nogometaša svijeta.
Prisustvovao je Modrić sinoć na premijeri filma "HŠK Zrinjski - Priča o ponosu", a danas je posjetio i stadion Pod Bijelim brijegom, dom mostarskih Plemića.

Tom prilikom je govorio i za zvaničnu stranicu Zrinjskog, kluba u kojem se kalio na samom startu karijere, kao posuđeni nogometaš Dinama.

"Kad smo se spuštali prema Mostaru, već je srce počelo malo jače kucati, emocije su proradile. Lijepo je biti tu nakon 20 godina i sretan sam što sam našao priliku da dođem", rekao je Modrić.

Odgovorio je i na pitanje po čemu najviše pamti period proveden u Zrinjskom.

"Pamtim ga po dosta stvari. Stekao sam mnogo prijatelja, ali najviše Zrinjski pamtim po ljubavi navijača. To je ono zbog čega igramo nogomet i što nas čini sretnim i ponosnim. I otkako sam otišao svaki dan osjetim ljubav iz Mostara i ljubav Hercegovaca", rekao je Modrić.

Još jednom je priznao i koliko mu je iskustvo u Zrinjskom pomoglo u karijeri, koja je kasnije postala jedna od najvećih u historiji nogometa jer je Modrić osvojio i Zlatnu loptu.

"Meni je to vrijeme u Zrinjskom i poslije u drugim ekipama na posudbi dok nisam otišao vani puno pomoglo. Svako ima svoj put, moj je bio takav. Došao sam u ligu koja je bila dosta čvrsta i gruba, to mi je pomoglo kao 18-godišnjaku, da se mogu nositi sa seniorskim nogometom i duelima. Zato uvijek naglašavam da mi je ta godina dosta pomogla. U tim mlađim godinama najbitnije je da se igra jer samo kroz igru možeš napredovati. Dobro mi se poklopilo, igrao sam dosta u Zrinjskom pa sam otišao u druge klubove. Nekad malo igraš, malo ne igraš pa je teže razvijati se, ali meni je išlo kako treba", istakao je vezista Real Madrida.

Modrić je trenutno na odmoru nakon nastupa s Hrvatskom na Evropskom prvenstvu, a krajem mjeseca će se priključiti pripremama Real Madrida za narednu sezonu.