1. pretkolo
31

Na Koševu ubjedljivo najviše gledalaca u Konferencijskoj ligi, protiv Spartaka se očekuje još veća brojka

H. H.
Navijači Sarajeva su napravili izvanrednu atmosferu protiv Aktobea (Foto: T. S./Klix.ba)
Navijači Sarajeva su napravili izvanrednu atmosferu protiv Aktobea (Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevo je u izvanrednoj atmosferi na Koševu eliminisalo kazahstanski Aktobe u 1. pretkolu Konferencijske lige, a prema zvaničnim podacima to je je bio ubjedljivo najgledaniji susret ove faze takmičenja.
Utakmicu na Koševu gledalo je 21.667 gledalaca, a poređenja radi, sljedeći najgledniji susret bio je onaj između Budućnosti iz Podgorice i kosovske Malisheve koji se igrao pred 3.900 navijača.

S obzirom na ogromno interesovanje za meč s Aktobeom, nema sumnje da će na koševskim tribinama naredne sedmice biti još više navijača Sarajeva kada se Bordo tim sastane sa slovačkim Spartakom iz Trnave.

Prvi duel igra se na Koševu 25. jula, a revanš sedam dana kasnije u Slovačkoj.

Sarajevo će nastupima u Evropi dodatno napuniti i klupsku kasu, a ukoliko prođe Spartak, tim sa Koševa će osigurati još 555.000 eura koliko je zagarantovano svakom učesniku u toj fazi takmičenja.

Za nastup u prvom kolu kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu Bordo tim je dobio 175.000 eura, a prolaskom u drugo pretkolo Sarajevo je osiguralo zagarantovanih 700.000 eura, s obzirom da se za svaki nastup u pretkolu dobiva 175.000 eura, a za eliminaciju u drugom pretkolu predviđeno je 350.000 eura.

Dakle, plasmanom u treće pretkolo Konferencijske lige Sarajevo bi minimalno zaradilo 1.075.000 eura.