Govor u Rizeu
980

Erdogan otvoreno zaprijetio Izraelu: Kao što smo ušli u Karabah i Libiju, isto možemo učiniti i vama

V. K.
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je nove prijetnje Izraelu te je poručio kako je Turska spremna na sve kako bi zaštitila Palestince.

Tokom sastanka s članovima pokrajinske organizacije AK Partije u Rizeu Erdogan se osvrnuo na situaciju u Gazi te je poslao upozorenje Tel Avivu.

"Kao što smo ušli u Karabah i Libiju, isto možemo učiniti i Izraelu. Ne postoji nešto što ne možemo učiniti. Samo moramo ostati jaki", rekao je Erdogan.

Podsjetimo, Erdogan je i u subotu u Rizeu govorio o situaciji u Izraelu i Palestini te je uputio kritike i SAD-u.

"Razvlačiti crveni tepih za nekoga poput Netanyahua i aplaudirati njegovim lažima dok im ruke ne oteknu, veliki je nedostatak razuma za Ameriku. Stidimo se u ime čovječanstva kada vidimo to", rekao je Erdogan.

Poručio je i kako je Turska uputila poziv lideru Palestinske samouprave Mahmoudu Abbasu da dođe na sjednicu Velike nacionalne skupštine Turske, ali da on nije došao.

"Ko kaže da ga nismo pozvali? Žao mi je što nije došao. Prvo bi nam se trebao izviniti. Pozvali smo ga i nije došao. Čekamo da vidimo hoće li se odazvati u budućnosti", poručio predsjednik Turske.