Nezadovoljni politikom
66

Bivši funkcioneri Bošnjačke stranke osnivaju novu nacionalnu partiju Bošnjaka u Crnoj Gori

S. M.
Dio članstva Bošnjačke stranke (BS) u Crnoj Gori odlučio se da formira novu bošnjačku nacionalnu stranku, a nakon ulaska BS u rekonstruisanu Vladu Crne Gore.

Kako saznaju crnogorske Vijesti.me nova stranka, koju će činiti dugogodišnji bivši funkcioneri BS biće uskoro predstavljena javnosti. Nova stranka će u svom nazivu imati prefiks "bošnjački".

"Tačan naziv partije još nije usaglašen, ali se razmišlja između naziva ‘Bošnjačka demokratska akcija’ ili ‘Bošnjački demokratski pokret’", tvrdi izvor Vijesti.me.

U novoj partiji će biti dugogodišnji funkcioner BS-a i član aktuelnog saziva Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Sead Šahman. On je kritikovao rad BS-a otkad je na čelu te partije Ervin Ibrahimović, novoizabrani potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova.

Šahman je obavljao dužnosti predsjednika Mladih BS-a u dva mandata dok je na čelu te partije bio Rafet Husović, a bio je i član Glavnog odbora i Izvršnog odbora BS-a u više saziva, te glasnogovornik stranke.

U novom bošnjačkom pokretu će također biti i dugogodišnji funkcioner BS-a i raniji predsjednik beranskog odbora te stranke Erol Rastoder.

Među osnivačima novog subjekta biće i funkcioner izvršnog odbora Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, historičar Admir Adrović, kao i aktuelni predsjednik Islamske zajednice u Gusinju, doktor Said Čekić, saznaje crnogorski medij.