Zbog značajnog projekta
88

Henda prozvao ministra Magodu: Trebalo bi vas biti sramota, tri mjeseca čekam na odgovor

N. C.
Mugdim Avdić Henda
Mugdim Avdić Henda
Bosanskohercegovački kantautor Mugdim Avdić Henda prozvao je ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenana Magodu zbog toga što ne odgovara na njegove pozive za sastanak na kojem bi razgovarali o značajnom projektu "Zaboravljeni grad" Sarajevo 92-93.

Nakon brojnih pokušaja da stupi u kontakt s ministrom, Henda se odlučio da svoj dopis objavi javno na Facebooku.

"Gospodine Magoda trebalo bi biti sramota za vas i ministarstvo na čijem ste čelu, to što ni nakon tri mjeseca i pored mojih dopisa, mailova i protokola niste u stanju odgovoriti na moj zahtjev za sastanak, na kojem bih vam predstavio jedan od najznačajnijih, ako ne i najznačajniji multimedijalni projekt za grad Sarajevo i BiH 'Zaboravljeni grad' Sarajevo 92-93", naveo je.

Potom je istakao da neće odustati te da će se projekt "Zaboravljeni grad" realizirati sa ili bez podrške vlasti.

"Da niste najgori, na sastanak sa gradonačelnicom i načelnikom Starog grada sam čekao četiri mjeseca. Poštovani ministre, na toj ste poziciji zbog nas, a ne mi zbog vas. Projekat 'Zaboravljeni grad' Sarajevo 92-93 će vječno živjeti sa ili bez vaše podrške. Zbog nemogućnosti bilo kakvog normalnog kontakta s vama i vašim ministarstvom na ovaj način vam šaljem ovaj dopis u nadi da će doći do vas", dodao je.