Želi ga pokloniti gradu
71

Henda se ponovo požalio zbog izostanka podrške za projekat: Ima li iko da zaustavi ovaj sunovrat?

N. O.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Mugdim Avdić Henda nedavno se požalio kako mjesecima čeka na odgovor ministarstva za podršku projektu koji želi pokloniti gradu, a sad se ponovo oglasio na Facebooku s pojašnjenjem šta sve taj projekat predstavlja istaknuvši da i dalje čeka na odgovor.
Bh. kantautor ranije je prozvao ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenana Magodu zbog toga što ne odgovara na njegove pozive za sastanak na kojem bi razgovarali o projektu "Zaboravljeni grad" Sarajevo 92-93.

Sada je odlučio pojasniti da bi se projekat "Zaboravljeni grad" trebao sastojati iz tri dijela: prvi je Metal box (knjiga, CD sa 11 pjesama i DVD sa 7 videospotova), drugi je dokumentarni film "Sjećanja", a treći multimedijalna galerija. Prva dva su prema pisanju Avdića završeni, dok je za treći potrebna adaptacija prostora.

"Poslije četiri mjeseca, dopisa, mailova, protokola i čekanja da me primi gradonačelnica na sastanak, na kojem bih joj predstavio ovaj projekat, koji sam praktično sam priveo kraju, ja sam na kraju bio prinuđen, na foru ući u našu Vijećnicu, kao da dam još jedan dopis sekretarici (što je bila istina) i nisam htio izaći sve dok ne dođe gospođa Karić. Poslije mnogo natezanja, prijetnji obezbjeđenjem zakazali su mi sastanak za 10 dana. Konačno sam 27.02. primljen na sastanak uz lijepe riječi i fotografisanje i obećanje da će Grad pomoći projekat itd...", naveo je Henda u objavi.

Naveo je kako mu se uz slanje mailova i dopisa do danas, šest mjeseci nakon tog sastanka, niko nije javio.

Prozvao je i Grad zbog iznosa koji je izdvojen za proslavu Nove godine te upitao: "Sad ja pitam sam sebe, a i sve normalne ljude: 'Ljudi šta je ovo? Je l' ja ovo sanjam, je l' do mene možda i da li ima iko na ovom svijetu da zaustavi ovaj sunovrat i ovu agoniju?'".

Uz objavu Avdić je objavio i svoje fotografije nastale u razrušenoj Vijećnici istaknuvši da je s ekipom WTN-a i djevojčicama Eminom i Lanom ušao prvi i snimio spot za pjesmu "Sviraj mi sviraj brate".

"Iskreno sam radio u teškim uslovima na promociji grada na jedini način koji znam, ljubavnim, a ne ratnim pjesmama kako ih sada zovu", poručio je Henda.