Primijenite ih što prije
52

Kako izbjeći debljanje tokom odmora? Postoje dvije taktike za održavanje idealne kilaže

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Ako ste izgubili kilograme kako biste bili spremni za ljetovanje, ali plašite da će se oni vratiti još dok ste na odmoru, postoje dvije stvari koje biste trebali primijeniti kako uspješno održali željenu kilažu.
Stručnjak za zdravlje crijeva Chris Dubberley podijelio je svoje najbolje savjete za održavanje ishrane tokom ljetnih praznika, uključujući načine kako izbjeći pretjerivanje i savjete kako ostati aktivan.

Dubberley objasnio je kako biti ustrajan u ciljevima dok uživate na odmoru. Navodi da je pametna strategija u ishrani i mudro biranje obroka ključno kako bi "ostali na pravom putu" čak i kad nemate vremena za poseban režim ishrane.

On je objasnio da namirnice biramo mudro odnosno da biramo zdravije opcije poput kuhanih jaja, omleta s povrćem, grčkog jogurta s bobičastim voćem i slično, a da izbjegavamo namirnice poput peciva, žitarica i voćnih sokova.

"Vremenski ograničena ishrana je koristan pristup održavanju vaše dijete tokom odmora. Kasni doručak i večernji obrok ranije možete podržati gubitak težine, poboljšati vaše raspoloženje i povećati nivo energije", navodi.

Druga stvar koja je veoma bitna tokom održavanja željenih kilograma jeste fizička aktivnost. Ne morate aktivno vježbati tokom odmora kako biste ostali u formi.

"Hodanje je izvrstan način da ostanete aktivni tokom odmora. To je jednostavan oblik vježbe, a omogućuje vam intimno istraživanje okoline. Razmislite o pješačenju ili vožnji biciklom do lokacija za razgledavanje kad god je to moguće", objasnio je.

Kako biste uživali na odmoru bez straha od debljanja, potrebno je da vaša ishrana bude uravnotežena. Sasvim je prirodno povremeno uživati, ali trebate se fokusirati na zdrave porcije i veličinu porcija.