Donio odluku
23

Lyles nakon bronze i koronavirusa odjavio Olimpijske igre: Nadam se da su svi uživali

N. K.
Noah Lyles (Foto: EPA-EFE)
Noah Lyles (Foto: EPA-EFE)
Američki sprinter Noah Lyles sinoć je kasno na svojim društvenim mrežama, a nedugo nakon osvajanja bronze na 200 metara, napisao svoje mišljenje da su za njega gotove ovogodišnje Olimpijske igre.
"Ovo nisu Olimpijske igre o kojima sam sanjao, ali ispunile su mi srce radošću", poručio je trostruki svjetski prvak na 100, 200 i 4x100 metara koji je otkrio i da boluje od koronavirusa.

Lyles je nastupao u dvije utrke u kojima je na 100 metara osvojio zlato, a onda na 200 metara bronzu, a očekivalo se da će učestvovati i večeras na 4x100 metara te sutra na 4x400 metara.

"Nadam se da su svi uživali, bez obzira na to jeste li me podržavali ili bili protiv mene", dodao je Lyles.

Podsjetimo, Lyles je bio veliki favorit na 200 metara, disciplini u kojoj je aktuelni svjetski prvak, ali je sinoć u finalu osvojio bronzu, vidno fizički slab i napuštajući stazu u invalidskim kolicima.

Nakon utrke je objasnio da je bio pozitivan na koronavirus u utorak ujutro, odnosno dan prije polufinala.

"Brzo su me smjestili u karantin u blizini Olimpijskog sela i pokušao sam uzeti lijekove koje smijem. Rekli su mi da je to moguće pa sam se samo držao podalje od ostalih nakon zavoja. Od posljednja tri dana, ovaj dan je bio daleko najbolji. Ne mogu reći da sam na 100 posto, nego na 90 ili 95 posto", rekao je Lyles novinarima.