Simbol FK Sarajevo
569

Klanjana dženaza Dženanu Uščupliću, na posljednji ispraćaj stigle brojne legende

N. K.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Dženaza tragično stradalom nekadašnjem igraču i treneru Fudbalskog kluba Sarajevo Dženanu Uščupliću klanjala se danas nakon ikindije namaza u haremu Begove džamije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Nakon toga se obavio ukop na mezarju Nišan-Jarčedoli, a od Uščuplića su se tom prilikom oprostili članovi porodice te brojni prijatelji i sugrađani.

Na posljednjem ispraćaju su bili i njegove bivše nogometne kolege kao što su Musemić, Hadžibegić, Muzurović, Cerić, Berberović, Obuća, Avdić, Varešanović, Repuh, Hadžić, Benko, Stojčev, Jabučar, Turković, Zubanović, Švrakić, Braco Hadžiosmanović...

Prisutni su bili i aktuelni prvotimci FK Sarajevo predvođeni trenerom Zoranom Zekićem.

Podsjetimo, Uščuplić je u četvrtak tragično izgubio život. Preminuo je nakon udara groma na Zelengori gdje je bio na planinarenju.

Incident se dogodio na velikoj nadmorskoj visini zbog čega je intervenisala Civilna zaštita RS-a.

Bio je jedan od simbola FK Sarajevo. Uvijek na raspolaganju, spreman da pomogne i uradi sve što je mogao za klub. Takav je bio i kao igrač i kao trener.

U Pozorištu mladih u utorak će se održati komemoracija povodom njegove smrti, dok je knjiga sjećanja otvorena u salonu Svetozar Vujović u prostorijama FK Sarajevo svaki dan do 16:00 sati.