Zaboravio svoja djela
0

Putin o stanju u Kursku: O čemu razgovarati sa ljudima koji napadaju civile i nuklearnu elektranu

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Vladimir Putin održao je operativni sastanak o situaciji u regiji Kursk. Prema ruskom predsjedniku, napadom na rusku regiju Ukrajina pokušava poboljšati svoje pregovaračke pozicije u budućnosti.

"Ali o kakvim pregovorima uopće možemo razgovarati s ljudima koji neselektivno napadaju civile, civilnu infrastrukturu ili pokušavaju stvoriti prijetnju nuklearnim postrojenjima? O čemu uopće razgovarati s njima?", poručio je Putin.

On je kazao da Ukrajina pokušava zaustaviti rusko napredovanje u regijama Donjecka i Luganjska.

"Sada je jasno zašto je kijevski režim odbio naše prijedloge da se vratimo na plan mirnog rješenja, kao i prijedloge zainteresiranih i neutralnih posrednika. Očigledno, neprijatelj uz pomoć zapadnih gospodara ispunjava njihovu volju", kazao je Putin.

On je kazao da događaji u Kursku nisu zaustavili napredak ruske vojske nego da se napredak povećao i da Ukrajina ima sve veće gubitke među najelitnijim jedinicama.

Prema Putinovim riječima, drugi cilj ukrajinskih oružanih snaga je sijanje razdora, zastrašivanje ljudi, uništavanje jedinstva ruskog društva, odnosno zadavanje udarca unutarnjoj političkoj situaciji. Istaknuo je kako je glavna zadaća koja sada stoji pred Ministarstvom odbrane potisnuti, otjerati neprijatelja s teritorija zemlje i zajedno s graničnom službom osigurati pouzdano pokrivanje državne granice.

"Naveo je i druge ključne ciljeve: za FSB i Rusku nacionalnu gardu - osigurati protuterorističku situaciju i učinkovitu borbu protiv neprijateljskih diverzantskih i izviđačkih skupina; za civilne agencije - opskrbu sigurnosnih snaga svime što im je potrebno;

Za regionalne čelnike - pružiti podršku civilima kojima je potrebna pomoć i zaštita", naveo je Putin.

Zaključno, Putin je naglasio da će neprijatelj dobiti dostojan odgovor, a svi ciljevi Rusije bit će ostvareni.