Ivanković prezadovoljan
254

Trener Zrinjskog: Zaslužen prolazak dalje, nadam se da će nam Savez odgoditi utakmicu

N. K.
Mario Ivanković (Foto: HŠK Zrinjski)
Mario Ivanković (Foto: HŠK Zrinjski)
Trener Zrinjskog Mario Ivanković bio je zadovoljan nakon što je mostarska ekipa eliminisala Botev u trećem pretkolu Konferencijske lige, a istakao je da su Plemići sve vrijeme vjerovali u sebe.
"Možda nismo dobro ušli u utakmicu, ali kasnije smo se dizali. Nije nas poljuljao ni promašeni penal. Na poluvremenu smo se dogovorili, bez obzira na višak igrača, da igramo svoju igru, da tražimo, ne moramo pobijediti ni u 90 minuta, zabit ćemo u 120. Momci su bili strpljivi. Niko sretniji od nas. Nismo se opterećivali protivnikom. Mi smo imali problem sa Ćorlukom, ostali smo bez njega. Drago mi je zbog igrača, pokazali su da imaju kvalitet. Počastili su sve naše navijače, pogotovo Ultrase, veličanstvenom pobjedom i prolaskom dalje. I mi smo ranijih godina plaćali cehove neiskustvu, a sada smo ušli u taj neki mlin, pametniji smo i iskusniji. Zasluženo smo prošli dalje", rekao je Ivanković.

Zrinjski će vjerovatno u play-offu Konferencijske lige igrati protiv portugalske Vitorije, a utakmica bi se trebala igrati već u srijedu.

"Misli prema Vitoriji su već od sutra. Nadam se da će nam Nogometni savez BiH odgoditi utakmicu u ponedjeljak protiv Radnika, ukoliko evropska utakmica bude u srijedu. Mislim da smo zaslužili. Zašto ne probati i ne uraditi sve da uđemo u grupe?", pita se Ivanković.

Podsjetimo, nogometaši Zrinjskog pobijedili su večeras bugarski Botev rezultatom 2:0 u revanš utakmici 3. pretkola Konferencijske lige i prošli su u play-off nakon što su u prvom susretu poraženi 2:1.