Šok za Splićane
134

Hajduk već eliminisan iz Evrope, upotpunio je katastrofalan dan za hrvatski nogomet

N. K.
Hajduku nije pomogao ni Rakitić (Foto: Ivana Ivanović/Pixsell)
Hajduku nije pomogao ni Rakitić (Foto: Ivana Ivanović/Pixsell)
Nogometaši Hajduka oprostili su se od Evrope već u trećem pretkolu Konferencijske lige nakon što su u dvomeču bili lošiji od Ružomberoka iz Slovačke.
U prvoj utakmici odigranoj u Slovačkoj nije bilo pogodaka, dok je večeras Ružomberok šokirao Hajduk na rasprodanom Poljudu pobjedom rezultatom 1:0.

Trenutak koji je odlučio putnika u play-off Konferencijske lige pao je još u sedmoj minuti kada je Šarlija pogodio svoju mrežu za, ispostavit će se, konačnih 1:0 za Slovake.

Hajduk je u nastavku utakmice pokušavao doći do izjednačenja, ali jednostavno su jalovo napadali protiv Ružomberoka koji se orijentisao isključivo na odbranu i to su odradili na najbolji mogući način.

Ružomberok će u play-offu Konferencijske lige za ulazak u grupe igrati protiv Noaha iz Armenije koji je danas priredio senzaciju i izbacio grčki AEK.

Inače, hrvatski nogomet je danas doživio pravi krah jer je Rijeka ispala od švedskog Elfsborga u Evropskoj ligi, dok je Osijek eliminisan od azerbejdžanske Zire u Konferencijskoj ligi. Zanimljivo da su sva tri hrvatska kluba koja su danas poražena bili nositelji u ovoj fazi takmičenja.