Postignut dogovor
54

Odložena utakmica trećeg kola prvenstva BiH nakon što je uvažen zahtjev Zrinjskog

N. K.
Mostarski klub već u srijedu igra u Portugalu (Foto: HŠK Zrinjski)
Mostarski klub već u srijedu igra u Portugalu (Foto: HŠK Zrinjski)
Odložena je utakmica trećeg kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Radnika, a koja je prvobitno bila zakazana za ponedjeljak.
Naime, Zrinjski je danas Radniku uputio zvanični zahtjev za odlaganje naredne prvenstvene utakmice, a klub iz Bijeljine im je izašao u susret.

Kako se navodi, Radnik je pristao na odlaganje utakmice uzimajući u obzir nastup Zrinjskog u Evropi.

"Zrinjskom čestitamo na ostvarenim rezultatima i želimo im puno sreće u nastavku takmičenja u Evropi. Ovu priliku koristimo da čestitamo i Borcu, kao i našem Mladenu Žižoviću na ostvarenom trijumfu nad ekipom KI Klaksvik i plasmanu u završnicu kvalifikacija Evropske lige, kao i da im poželimo puno sreće u nastavku takmičenja", poručili su iz Radnika.

Ovakav scenarij je najavio i trener Zrinjskog Mario Ivanković u izjavi nakon sinoćnje pobjede Zrinjskog nad ekipom Boteva.

"Nadam se da će nam Nogometni savez BiH odgoditi utakmicu u ponedjeljak protiv Radnika, ukoliko evropska utakmica bude u srijedu. Mislim da smo zaslužili. Zašto ne probati i ne uraditi sve da uđemo u grupe?", pitao se Ivanković sinoć.

Podsjetimo, Zrinjski već u srijedu gostuje u Portugalu ekipu Vitorije Guimaraes u okviru prve utakmice play-offa Konferencijske lige.