Sramota!
358

Tužne slike sa starta Prve lige FBiH: Igrači Travnika sami izašli na teren, gosti nisu ni došli

D. P.
Foto: NK Travnik
Foto: NK Travnik
Nova sezona u nogometnoj Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine počela je na neslavan način, a nogometaši BFK Simm Baua nisu se ni pojavili u Travniku na utakmici.

Travnik je u prvom kolu trebao dočekati ekipu Simm Baua, a do posljednjeg momenta nije bilo jasno da li će gosti iz Kosove uopće zaigrati u drugom rangu takmičenja ove sezone zbog administrativnih i finansijskih problema.

Činilo se da će Simm Bau ipak zaigrati ove sezone, ali to se nije dogodilo. Naime, nogometaši ovog tima nisu se pojavili u Travniku gdje se utakmica trebala igrati.

Igrači Travnika i službene osobe izašli su na teren stadiona Pirota u zakazanom terminu od 17 sati, ali gostiju nije bilo, pa su iz ovog vezirskog grada poslane ne baš lijepe slike sa starta sezone.

Kako pravila nalažu, nogometaši domaćeg tima i službena lica bili su na terenu 15 minuta, a kako se gosti ni tada nisu pojavili, svi su napustili teren.

Odluku o današnjoj utakmici donijet će nadležna komisija Nogometnog saveza Federacije BiH, nakon čega će i utakmica najvjerovatnije biti registrovana rezultatom 3:0 za Travnik.

No, nakon svega postavlja se pitanje kako će izgledati cijela sezona u Prvoj ligi FBiH jer je već počela, a čini se da jedan tim odustaje od nastupa.