Pružila joj podršku
13

Benjamina Karić pozvala građane Srbije da dođu na Severinin nastup za doček Nove godine u Sarajevu

N. Ž.
Benjamina Karić (Foto: I. L./Klix.ba)
Benjamina Karić (Foto: I. L./Klix.ba)
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić pružila je javnu podršku hrvatskoj pjevačici Severini, nakon što je ona došla u sukob s vlastima u Srbiji.

Severina je na granici između Hrvatske i Srbije zadržana nekoliko sati, a istakla je da su je pitali o njenim stavovima o Srebrenici, Oluji, Franji Tuđmanu, ali i zbog čega podržava proteste u ovoj zemlji.

Karić je na svom X profilu objavila je Severina "još jednom dokazala svoju hrabrost i nepokolebljivost u stavovima koji su ispravni, jasni i čvrsti", te joj je pružila podršku.

"Kao gradonačelnica Sarajeva, grada koji je uvijek bio na strani istine, dajem joj svoju punu podršku u borbi za istinu i pravdu, u njenom otporu protiv autoritarnog režima koji tlači svoje građane i cijelu regiju", objavila je Karić.

Gradonačelnica Sarajeva je također pozvala sve građane Srbije i drugih zemalja regiona da dođu u Sarajevo za Novu godinu, kada će Severina nastupati.

"Zajedno možemo i moramo izgraditi društvo koje ne tolerira nepravdu i ugnjetavanje. Dobro nam došla Seve i dobro nam došli dragi ljudi", napisala je Benjamina Karić.