Napad na Mađare
0

Epilog navijačkog sukoba u centru Banje Luke: Troje povrijeđenih, uhapšeno više huligana

D. P.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS oglasilo se saopćenjem za javnost nakon žestokog navijačkog sukoba koji se u noći iza nas dogodio u centru Banje Luke.
U noći iza nas navijači Borca napali su gostujuće pristalice Ferencvaroša, koji su iz Mađarske stigli na utakmicu play-offa kvalifikacija za Evropsku ligu koja se igra večeras od 21 sat u Banjoj Luci.

Tokom sukoba su korištene palice i baklje, a troje navijača je tom prilikom povrijeđeno. Kako su istakli iz MUP-a RS, više lica je lišeno slobode zbog nasilničkog ponašanja.

Noćas oko 12 sati u ulici Kralja Petra I Karađorđevića i u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci više nepoznatih lica fizički je napalo navijače Ferencvaroša iz Mađarske, kojom prilikom su prema za sada raspoloživim informacijama tri lica zadobila tjelesne povrede.

Oštećenja su nastala i u ugostiteljskom objektu, a u ulici Omladinska u Banjoj Luci oštećen je i autobus marke Mercedes.

Povrijeđenim licima je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru RS.

"Policijska uprava Banja Luka u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova, preduzima planske mjere i radnje na obezbjeđenju nogometne utakmice kvalifikacija za Evropsku ligu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci između Borca i Ferencavroša iz Mađarske. Shodno navedenom danas od 18 sati na snazi je mjera zabrane točenja alkohola u ugostiteljskim objektima u neposrednoj blizini Gradskog stadiona", naveli su iz PU Banja Luka i apelovali građanima:

"Apelujemo na građane i na sve one koji planiraju prisustvo navedenom sportskom događaju, da odgovornim i dostojanstvenim ponašanjem doprinesu da događaj protekne mirno i bez indicenata, te napominjemo da će svako nezakonito postupanje biti sankcionisano", dodaje se u saopćenju.