Sadržajan dan
67

Zmajevi odradili još jedan trening u Nizozemskoj, Šarić poručuje da ne treba brinuti za budućnost

D. P.
Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pripremama za duel s Nizozemskom u subotu, a tim povodom održan je još jedan redovni trening u Eindhovenu.

Zmajevi su jutros u kampu PSV-a u Eindhovenu odradili prvi od dva treninga koji su danas na rasporedu.

Nogometaš italijanskog Palerma Dario Šarić je do sada u dresu reprezentacije upisao tri nastupa, a nakon prijateljskih utakmica protiv Engleske i Italije, ponovo se našao na spisku Sergeja Barbareza.

"Dobro idu pripreme, danas smo radili malo taktiku i videoanalize onoga što smo pogriješili u prošle dvije utakmice, kako bi spremili da protiv Nizozemske budemo na dobrom nivou. Čim su ekipe u elitnom rangu, znači da imaju dobar kvalitet, ali imamo i mi i trebamo se boriti da nešto probamo uraditi", rekao je Šarić, koji smatra da ne treba brinuti za budućnost bh. nogometa:

"Mislim da smo vrlo dobri i da imamo puno dobrih igrača, i ovi koji su tek došli i ovi koji su tu od ranije, tako da smo spremni i za budućnost", dodao je nogometaš Palerma.

Podsjećamo, u subotu će Zmajevi gostovati Nizozemskoj u Eindhovenu od 20:45 sati, dok ih u utorak čeka gostovanje Mađarskoj, a satnica je identična.

Zmajevi se ove sezone takmiče u elitnoj A diviziji Lige nacija, a pored Nizozemske i Mađarske, rival u grupi im je i Njemačka.