Direktor Autocesta FBiH
58

Lasić: Pogled ka mostu "Hercegovina" jasno govori da je vrijedilo truda

A. Ku.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Na ceremoniji otvaranja mosta "Hercegovina" koji će postati dio Koridora 5C obratio se direktor Autocesta FBiH Denis Lasić koji je kazao da se za ovaj most može reći da je najkompleksniji objekt na cijelom koridoru 5C.

Istakao je da će ovaj most našu zemlju povezati sa Evropskom unijom.

Na završetak radova su utjecali, kako je kazao, brojni faktori.

"S ponosom možemo kazati da pogled ka mostu 'Hercegovina' jasno govori da je vrijedilo truda. Povjerenje koje nam je ukazano kao investitoru, da gradimo najveći infrastrukturni projekt u BiH, svakako je i potvrda kvalitetnog rada Vlade Federacije BiH, ali znak da smo stvorili pozitivnu atmosferu", rekao je Lasić.

Govoreći o značaju ovog projekta za razvoj turizma, istakao je da će južni tok koridora 5C BiH znatno primaknuti Jadranskoj obali i susjednoj Hrvatskoj.

"Izgradnja autoceste nije samo zahtjevan građevinski pothvat, već i značajan privredni zamah za našu zemlju. Izgradnja je to i suvremene i funkcionalne i proevropske Bosne i Hercegovine kakvoj svi zajedno težimo", poručio je Lasić.

Podsjetimo, na otvaranje mosta "Hercegovina" pored domaćih zvaničnika stigli su i predstavnici Hrvatske, odnosno premijer Andrej Plenković te šef diplomatije Gordan Grlić Radman.