Prve informacije s terena
102

Troje mrtvih i stotine ranjenih u eksplozijama voki-tokija u Libanu, strahuje se da broj nije konačan

M. G.
Državna agencija za vijesti Libana (NNA) izvijestila je da su tri osobe poginule u regiji Bekaa na istoku zemlje u najnovijim eksplozijama.
Prema izvještaju Ministarstva zdravstva, u posljednjem talasu eksplozija stotine osoba su ranjene. Mnoge povrede su zabilježene na stomaku i rukama.

Podsjećamo. eksplozije su, čini se, ciljale voki-tokije koje koristi Hezbollah. Do eksplozija je došlo u više gradova širom Libana u srijedu popodne, samo dan nakon šireg napada u kojem su eksplodirali pejdžeri koje uglavnom koriste pripadnici Hezbollaha, pri čemu je ranjeno više od 2.800 ljudi, a 12 osoba je izgubilo život.

Eksplozije su se desile u južnim predgrađima Bejruta, kao i u gradovima Nabatieh, Tyre i Saida na jugu Libana.

Izvor iz Hezbollaha potvrdio je da su voki-tokiji koje koristi ova grupa bili meta. Viši sigurnosni izvor izjavio je da su eksplozije bile male po veličini, slične onima od jučer, te da će sigurnosne agencije nastaviti istraživati ovaj slučaj.

Ove eksplozije dolaze samo dan nakon napada u kojem su eksplodirali pejdžeri, također korišteni uglavnom od strane članova Hezbolaha, uslijed čega je 12 osoba poginulo, a više od 2.800 je povrijeđeno. Eksplozije su zabilježene u južnim predgrađima Bejruta, kao i u gradovima Nabatieh, Tire i Saida na jugu Libanona.