"Prestrašno"
12

Borenović o pretučenoj doktorici u Bratuncu: Ovo je krajnja opomena za sistem u kojem živimo

N. Ž.
Branislav Borenović (Foto: I. L./Klix.ba)
Branislav Borenović (Foto: I. L./Klix.ba)
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović reagovao je na slučaj iz Bratunca, gdje je pretučena doktorica Doma zdravlja Snežana Stojanović.

Kako je ranije potvrđeno za Klix.ba iz JZU bolnice Zvornik, doktorica je pretučena tokom dežurstva. Inače, riječ je o predsjednici općinskog odbora PDP Bratunac i članici Glavnog odbora PDP-a.

Povodom slučaja se oglasio i Borenović, koji je na društvenim mrežama ovaj incident nazvao "prestrašnim."

"Doktorica Snežana Stojanović je brutalno pretučena noćas na radnom mjestu u Domu zdravlja samo zato što je radila svoj posao u skladu sa medicinskom i profesionalnom praksom. Nevjerovatno je da su oni, i doktori i medicinski radnici, potpuno fizički nezaštićeni od raznih poznatih ovisnika i opasnih osoba", poručio je Borenović.

Pored toga, istakao je da je ovo slučaj koji mora biti shvaćen kao "velika, krajnja, opomena za kompletan zdravstveni i društveni sistem" u BiH.

Borenović je također poželio što skoriji oporavak povrijeđenoj doktorici.

"Sve institucije pozivamo da se najodlučnije i najozbiljnije počnu baviti ovim katastrofalnim društvenim poremećajima, u kojima, ovisnici, narkomani, opasni ljudi, nasilnici, premlaćuju i udaraju zdravstvene, prosvjetne i ostale zaposlene ljude, koji samo rade odgovorno i pošteno svoj posao", poručio je Borenović.