Derbi u Banjoj Luci
527

Navijači Borca skandirali Ratku Mladiću u duelu protiv Željezničara, sudija Mateo Musa nije reagovao

E. B.
Mateo Musa (Foto: I. L./Klix.ba)
Mateo Musa (Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaši Borca sinoć su u 10. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine savladali Željezničar rezultatom 1:0, a da derbi ne prođe u fer i sportskom duhu "pobrinuli" su se navijači Borca.

Nakon pola sata igre popularni Lešinari su počeli skandirati ime ratnog zločinca Ratka Mladića, što se i čulo u direktnom televizijskom prijenosu, a kapiten Željezničara Vedad Muftić je raširio ruke i odmah od sudije Matea Muse zatražio da privremeno prekine susret.

No, Musa, kojeg je Nogometni savez Bosne i Hercegovine delegirao na ovaj susret umjesto Mirze Kazlagića koji je prebačen da sudi duel Sarajeva i Veleža, nije reagovao na Muftićeve riječi iako je to morao uraditi.

Podsjetimo, ranije su utakmice privremeno prekidane zbog pojavljivanja zastave RBiH na tribinama, klubovi su kažnjavani zbog poruka podrške Atifu Dudakoviću, Izetu Naniću... dok se, nažalost, skoro "po pravilu" skandiranje Ratku Mladiću toleriše na tribinama.

Tako je i sudija iz Čitluka ovaj put odlučio postupiti i jednostavno izignorisati da se sa tribina podržava osuđeni ratni zločinac.

Vidjet ćemo da li je skandiranje Ratku Mladiću normalno ponašanje navijača i za delegata utakmice Nenada Mejakića iz Prijedora.