Koeficijenti država
223

Borac donio Bosni i Hercegovini najbolji plasman u historiji na UEFA listi

E. B.
Foto: FK Borac
Foto: FK Borac
Nogometaši Borca su sinoć u drugom kolu Konferencijske lige pobijedili kiparski APOEL (1:0), a tim trijumfom je Bosna i Hercegovina napravila veliki, historijski skok na ovosezonskoj UEFA tabeli država.

Trijumfom protiv APOEL-a Borac je popravio prosječni koeficijent Bosne i Hercegovine koji sada iznosi 2.500, što je našoj državi omogućilo skok sa 35. na 32. mjesto.

Bosna i Hercegovina je preskočila Azerbajdžan i Ukrajinu, a zanimljivo je da ima isti koeficijent kao i 30. Crna Gora i 31. Kazahstan.

Borac je "pogurao" Bosnu i Hercegovinu do 32. mjesta, što je historijski plasman u jednoj sezoni kada je Bosna i Hercegovina u pitanju.

Prethodni najbolji plasman na UEFA listi naša država je imala prošle sezone kada je zahvaljujući uspjesima Zrinjskog bila na 33. mjestu s koeficijentom 2.250.

Podsjetimo, Borac će imati još minimalno četiri utakmice u Konferencijskoj ligi ove sezone, a to su dueli protiv Vikingura, LASK-a, Shamrocka i Omonije, a ukoliko osvoji još koji bod, banjalučka ekipa će dodatno doprinijeti napretku Bosne i Hercegovine na UEFA listi.