@drinskyCCCC HM,,neznam ja se sjecam prizvoda 80 godina.pa to pisem,,novi ljudi nova metoda,danas je sve profit,,na prijasnji nacin paski sir i vlasicki sir dobiijali su se na iste nacine nije neke razlike bilo,,zivujke su morale biti posebne vrste-kretale su se na komadu ledine ili pasle gdje tako rec nije krocila ni ljudska noga..trava je morala biti posebog kvaliteta bez i jedne trunke hemije,,istina da toga nema na vlasicu vise,,a uskoro ce biti i sa paskim sIrem namece se etiketa
@drinskyCCCC hahahahhaa ..odes gore na vlasic i pitas porodicu Mehic ili Maric koja ja mislim oko 200 god
cak i duze pravi razne sireve vlasicke pa pitas koje sve vrste imate...svjezi sir je samo jedna od vrsti--ovdje ga zovu sir na kriske
@drinskyCCCC Niti sam rekao niti sam pomislio da neznas o sirevima nista..a niti sam tvrdio da su isti,,,,ako sam stavio jedno do drugog to nije znak da su isti,,nego sam naglasio za mene su ta dva proizvoda zakon i na 1 rednom broju je PASKI...
@drinskyCCCC što se tice to sa sela ili grada..Ja sam iz grada pa evo trazim komad zemlje odvojeno od ljudi i svega ..da imam zivotinjice prirodne poizvode i vockice za koje narod kaze da nema sanse da uspiju na ovim krajevima ..da to sve uzgajam i imam na nacin koji su imali moji ćukun djedovi