To je bosanski mentalitet. Pošto je i u gradu isti mentalitet kao na selu, ako ne i gori, pošteno je samo reći "bosanski" mentalitet, da se ne uvrijede sva tri zaostala naroda.
Dok je ovaca bice i vune, ide nasi papak iz Sarajeva u Umoljane na "domacu" pitu.. Jos niko nije objasnio otkud tamo "domaci krompir, ulje i brasno"...
@BalkanBošnjak točno, arapi nisu ciccije, jerbo imaju naslage petrodolara, al' su nekako mrki, mrčni i tsl., da hina hitro zaobilazim (čak i na al-ilidži)...
Ne jede pitu ko ima već ko je naviko. Nana će i dogodine prodavat pitu, turisti će i dogodine kupovati pitu, a vi ćete i dogodine jesti paštetu s kiflom i kenjati po kliksu.
Svako ima svoju sudbinu, a vaša se zna.
Kakvi samo pogani komentari. Jestel makli igdje iz države? Koliko ovakvih mjesta s ovom vrstom usluge ima na svijetu? U Veneciji na trgu Sv. Marka splačina od espressa je 15-20€ i to nije cijena kafe nego cijena sjedenja "u izlogu", cijena Venecije i onog u šta gledate okolo. Kupite zemlju, napravite najbolji katun i pitu i prodajite je za 50€ idioti!
ako je to velika tepsija ispod saca, za koju treba par sati da se apravi onda je cijena ok. pa u restoranu je 30eura rucak za jednu osobu, a tepsija pite je za cijelu porodicu i yo na ovako finom mjestu od organski uzgojenih namirnica direktno od proizvodjaca