Seljake i treba qarati kad su glupi ko ona stvar.. formiraju se zadruge, cijena otkupa dogovori 1 dana unaprijed ili nastupis ovako samostalno i riskiras svoj trud za bud zasto ala kladionica.. sad krivo Sarajevo.. krivo je more
Ko se moze dogovoriti sa nasim prokletim pliticarima??? Umejsto da sirotinja dahne napokon i da zaradi koju marku, da moze i iduce godine uloziti, a ti da ubireš porez od izvoza i novog uroda...nas prokleti gladni politicar, mora ODMA da otme, jer mu je malo da ima marku na kili, mora odma uzeti dvije i po, a radniku bi dao pola, a od tih pola da taj kupi novi materijal, plati radnika i ulozi u novu sezonu.
@vasastranka ovo je striktno biznis.. veliki 'pojedu' male ako mogu.. klas i ostali domaci ce platiti sto manje (biznis) za maline.. drzava ne daje subvencije zato moras da povedes racuna o trzistu/plasmanu.. dogovris otkupnu cijenu unaprijed 1 godinu dana, min 6 mjeseci a ako ne dogovoris onda se kockas i prepustas na milost i nemilost velikih biznisa ili zasadis nesto drugo..
Prikaži sve komentare (257)