Trebali ste napisati i da je rodila u sedmom mjesecu zbog napornih trening od kojih nije odustala ni tokom trudnoce. Tuzno je sto drustvo namece neke ideale, pa se zenama ne dopusta niti u trudnoci da nisu zategnute, nabildane, mrsave, a jos je tuznije sto zene slijepo prate te nametnute trendove i sebe i okolinu ubjedjuju da je normalno vjezbati u trudnoci (kao da nisi trudan), da je normalno ne posvetiti se sto posto djetetu od cetiri mjeseca isl.
@no name 85 iako sama treniram, slazem se potpuno. Mnoge zene nikako da shvate da razne dijete i sport nisu za prve mjesece nakon poroda. Prvo zbog kvalitete mlijeka, drugo jer je tijelu potreban odredjeni period da dodje na svoje. Treba pripaziti sta se jede, zdravo, ne se prezderavati i kile ce same od sebe otici. Poslije se lako moze zategnuti u fitnessu , al sve u svoje vrijeme. Smraci mi se kad vidim trudnicu kako dize tegove, mislim da se na par mjeseci moze prebaciti na duge setnje.
@Moreno83 naravno i ja sam za tjelovjezbu i aktivan i zdrav nacin zivota, ali sam takodje i za to da se majka MORA posvetiti djetetu sto posto prvih mjeseci zivota. Nakon toga majka se svakako treba posvetiti i sebi sto ukljucuje vjezbanje i sve ostalo. o tegovima u trudnoci je suvisno i raspravljati, lagane vjezbe da, ali nikako opetrecivati svoj organizam do te mjere da prijevremeno rodis.
Prikaži sve komentare (120)