Stvari su, naravno, dosta šire i dublje, ali manjka istraživačkog novinarstva u FBIH - najbolje će biti da se pojavi Bakir na malim ekranima TV prijemnika i "relaksira situaciju". Što se Evrope tiče, naravno, neće to ići tako lako. Ines Midžić se pojavljuje u reportaži FRANCE24 2015. - preti postavkom eksploziva pod automobile i sipanjem otrova u hranu i piće "nevernicima" - Bošnjacima, dakle.
U istoj reportaži se navodi da je u Siriji prisutno preko 300 državljana FBIH - što je najveći broj što se tiče evropskih zemalja (u odnosu na veličinu populacije): https://www.youtube.com/watch?v=GVBou6cAbf0 BBC odlazi i korak dalje dajući reportaži naslov: "Bosnia: Cradle of modern jihadism?" ("Bosna: kolevka modernog džihadizma?"). U reportaži se, takođe, pojavljuje Ines Midžić, samo što ovog puta preti ne-Bošnjacima.
Opet se ponavlja podatak da je preko 300 državljana FBIH u Siriji. Novinar doslovno naziva takozvanu BIH "poluzemljom" i kaže da je pretnja Islamskom Državom i džihadizmom postala mnogo veća pretnja od uticaja Vladimira Putina na Srbe: https://www.youtube.com/watch?v=M6QIopgwuIU Euronews, iste te 2015., javlja kako je šest državljana FBIH u Sjedinjenim Američkim Državama optuženo za pomaganje terorističkim organizacijama (Al Kaida, Al Nusra i Islamska Država):
Prikaži sve komentare (458)