Znaci zivim ovdje. Iako je vlast pravila ovu cestu ispred godinama i otvorila je pred izbore, moram priznati da izgleda odlicno (u odnosu kakva je bila). Ljudi su posjekli jedno drvo, kako bi napravili bolji pristup upravo zgradi Loris, te kako ti isti stanari ne bi izlazili svojim autima preko pjesackog prijelaza (izlaze sa autom na mjestu za invalide). Sinoc prolazim i ti isti stanari su nabacali kamenice, kontejnere na taj ulaz, toliko o tome ko su stanari i sta hoce.
Znaci zivim ovdje od kako je izgradjena zgrada,tokom rata i evo i danas (za razliku od tebe pretpostavljam papak). Potpisali smo peticiju i idemo na opcinsko vijece,ali pretpostavljam da ce mozda jedino ovaj nacin komunikacije sa vladajucom seljackom bagrom (kojoj ocigledno pripadate cim tako pisete) dati neke rezultate.Njihov nacin. Ocigledno vama jedno drvo ili sutra kad bude jos njih 6 nista ne predstavlja buduci da tamo odakle ste dosli pretpostavljam ima jako puno sume.
@zeljoloris Tačno, to je mentalni sklop koji gradska raja ne konta, došli iz šume - stablo i zelenilo im ništa ne vrijedi, svako godine klali stoku - život životinje im ništa ne vrijedi, stare i bolesne ostavljali vukovima ili ubijali lopatom - ljudski život im ništa ne vrijedi.
Prikaži sve komentare (130)