@STAxJExAAA biryani kako kome. Bilo koji birjani, ko god da ga napravi ne podnosim. Prvo taj miris, pa onda i okus ne mogu smisliti. Sokovi mesa kad se pomiješaju sa rižom pa to onda isparava dok se peče mi je fakat nepodnošljivo. Čak i jagnjeći, za mene je to upropaštavanje jagnjećeg mesa.
I meni je se gadilo prvi put poslje sam se navikao druzeci se sa par indijaca, pakistanaca i Bangladesh. Biryani ako je dobar meso se topi samo se odvaja od kosti uhh
meni je bilo muka jesti i prvi kao i pedeseti put, kod raznih kuharica i kuhara počevši od domaćih varijanti u familiji, gostima kod školskih drugova, kućnih prijatelja, sve do indijskih restorana u koje više ne pokušavam ništa pronaći za sebe jer šta god sam probao meni to nije prijatan miris ni okus. Ne mogu njihovu kuhinju.
Jedino što mogu a da je nalik indijskom je curry, ali samo tzv. engleski curry prašak kojeg su Englezi po ugledu na indijski smućkali za svoje nepce, i kao takav se proširio evropskim zemljama pa i šire, i toga ima kupiti po Zapadnim zemljama u svakom bolje opremljenom supermarketu.
Curry piletina sa tom europeiziranom varijantom curry praška je jako fino, ali pravi curry iz Indije ili neke druge zemlje također ne mogu ni smisliti isto kao ni biryan, ili filovane paprike.