Koliko god državnički da zvuči, izjava "Mi imamo naša prava, Hrvati imaju svoja prava, Bošnjaci imaju svoja prava" je segregacijska, te ne može voditi do funkcionalne države. Kada izjava svakog političara bude "Prava naroda Bosne i Hercegovine", onda ću to shvatiti kao govor i ideju državnika i države. Sve ostalo je po principu "Mi hoćemo svoje", a ovamo o državnoj sisi vise. Odjebaus u skokovima.
@Miles Dyson Koje floskule vi tzv." građani" prosipate pa imali ste popis 2013. što se niste izjašnjavali kao " Bosanci i hercegovci" ili kao " građani"??? Tad ste se svi izjasnili kao Bošnjaci pa sad udarate šuplje o tzv. "građanskoj" BiH. Shvatite jednom mi nismo isti naroda ovdje zive Srbi, Hrvati, Bošnjaci i manji broj ostalih.
@mijat0 Ko kaže da se ja nisam izjasnio kao Bosanac? Vi što se sami u torove stavljate iz straha od "onog drugog" ste zapravo ovce koje šišaju isti ti vaši "zaštitnici" od "onog drugog" a koji vam dobar reket naplaćuju za to. Kao da ne možeš biti Srbih, Hrvat, Bošnjak, Jevrej, Rom, Mađar ako si Bosanac - ko ti to može zabraniti i kako? Ako svi ljudi imaju jednaka prava, kako onda prava jednog Srbina, Bošnjaka itd. mogu biti ugrožena? Šta je to što je ugroženo?
Prikaži sve komentare (207)