Stavrno krajnje je vrijeme da Hrvati sebi sami biraju svog clana predsjednistva. Ne da ga biraju opstine i gradovi u kojima ima najmnanje onih koji se koa Hrvati izjasnjavaju. To isto kad bi nama bosnjacima kanton 10 biro . Tad bi Bevanda ili Cavraa bio Bosnjacki predstavnik.Realno 😁😂😁😁
Realno ne postoji "predstavnik jednog naroda" hoćete li ikada naučiti. Oni nastoje da taj pojam proguraju. Postoji predstavnik svih građana koji dolazi iz jednog od tri naroda odnosno iz sva tri. Jedan dolazi iz srpskog naroda a biraju ga svi građani sa teritorije RS-a. Druga dva dolaze iz bošnjačkog odnosno hrvatskog naroda a biraju se sa teritorije Federacije BiH. Sve trojica predstavljaju sve građane, pa čak i manjine.
Bakir Izetbegovic, najbolji lider u Bosni, a i sire, kulturan, stalozen, odmjeren politicar, koji svoje cijljeve ostvaruje kroz dijalog, razgovor, dogovor, kompromis, ali ne povlaceci se ispred interesa Bosne, bosanskog naroda, i bosanske drzave.Za razliku od nekih drugih, koji se ponasaju kao pijani kocijasi.Bravo Bakire, ponovo si zapusio usta svim kriticarima, a pogotovo FGR raji.
Prikaži sve komentare (191)