Jokic je jedan od najzanimljivijih igraca za gledanje u NBA. Nikad ne znas sta ce uraditi, dok za Hardena znas da ili ce da sutne pa doskoci do protivnika i izvuce fasul, ili ce na prodor, pa opet na faul. Iako je Jokic “otjerao” naseg Juku, nema mu se sto zamjeriti, jednostavno je bolji igrac, u svim segmentima, osim u odbrani.I tako se i ostati, iako ovi Fanatikosi misle drugacije, te se nadaju da ce Nurkic prestici Jokica, ali nece nikad.
@Mithad Da je Nurk htio da prihvati tu realnost, da je Jokic prvi centar, i da se prilagodio Jokicu, a i Jokic njemu, mogli su ove godine osvojiti prsten. Da je Nurk bio u Denveru umjesto Plamlija, mogli su dobiti Lakerse, ili se nositi sa njima bar do sedme utakmice. Denver izgubio u finalu Zapada jer Jokic nije mogao da se nosi sa centrima Lakersa, a Juka bi tu ogromno pomogao. Razumijem Juku, htio je da bude prvi centar, ali na zalost, ni u Portlandu nema minutazu prvog centra.
Nurkić je baš pokazao lošu stranu karaktera u Denveru. To mu mnogi tamo i zamjeraju. Da je mogao progutati ego stvarno su mogli imati ogromnu šansu da već prethodne sezone uzmu prsten.
Prikaži sve komentare (24)