Kada kupujem dajem priliku domacim proizvodjacima, ali jestivo. Ne treba mi pavlaka koja se sastoji od mlijeka u prahu i koja se u vodu pretvori nakon otvaranja. Ne treba mi suho meso na auspuhu suseno, a unutra krvavo. Ako nisi u stanju hranu kvalitetno proizvesti, nemoj se ni baviti time, a nemoj me ucjenjivati i neke komplekse nabacivati jer TI kao proizvodjac stedis i ne zelis napraviti kvalitetno, pa se sakrivas iza toga "domace" prodajuci mi smece.
Zar je moguće da kupiš strano suho meso pored onoliko firmi iz Visokog i Travnika koji obiluju pašnjacima i ravnicama. Ti kupiš zdravu teletinu sa hrv primorja? Isto važi i za pavlaku.
@Ramiz da, moguce je jer zelim SUHO, a ne krvavo da jedem. Napisao sam ti u komentaru i ponovicu...napravi po propisima i kvalitetno i ja cu kupovati, a ne u sudzuci mi stavis loj, zacine i prezlu i jos mi masno naplatis trovanje. Ako valja i sta valja to i kupim.
Odlicno opisano. Za mene je jesino domace kada odem na selo i od seljaka kupim kromoir, povrce i voce, mlijeko, sir, kajmak pravljeno starinskim nacinom kiselenjem bez ikakvih aditiva. Sve ostalo je cisto smece. Zavrsena prica, a ujedno platim ljudima i vise jer znam d njima pomazem, a poreza nema sto najvise volim da uhljebi ne dobiju feninga od toga.