Jest, ti je zovi etiopijska ako hoces, ili turska, al meni je bosanska. Samo u 3-4 male kafanice sad sluze tu bosansku na Čarsiji, i to ne naprave bas dobru ni u jednoj od tih. Uglavnom posluze “tankosavu”, odnosno stave manje kafe neg sto treba
Ja dok sam na čaršiji pravio kafe, ne bi ih popio za 10KM, proljevusa prve klase, u dzezvicu kasika kafe, na aparat vodom zalijes, malo promijesas i gas :D
Nekad davno, negde, nam je jedan Sandžaklija pravio tu kafu, ne mogu da se setim, odmah se valjda ubaci kafa i onda se kuva zajedno sa vodom, za razliku od one u Srbiji, gde se čeka da voda provri... Jel tako beše?
Jeste, prvo voda provrije, vrelom vodom zalijes kafu u dzezvi pa cekas da jos jednom provrije i onda obicno dodas jos malo vode. E ta je dobra, s kockom secera i iz fildzana, a ne iz lavora kao kad ti donese neki bućkuris koji ujede za želudac.