Udar na Bošnjake je kada nema vakcina. Kada platimo kineske respiratore 10.000.000 KM. Kada nas se manje rodi, više umre.Kada zaboravimo Srebrenicu, povratnike, demobilisane borce, šehidske porodice. Kada smo najgori na PISA testiranju. Kada se gase privredni subjekti. Kada se zapošljava preko štele. Kada godišnje pasoš BiH vrati, a Njemačke i Austrije uzme u prosjeku 4.000 građana. Udar je kada poskupi nafta. Kada je penzija 200 eura. Kada poskupi struja.
Kada čekamo u redovima na liječenje satima. Kada penzioner nema za lijekova. Kada djeca nemaju za užine. Kada se krade na tenderima. Kada su na cestama udarne rupe. Kada niču divlji fakulteti. Udar je kada nemaš posla. Kada je plata 250 eura. Kada vam je na birou 400.000 ljudi. Kada radiš 12 sati dnevno, subote, nedjelje, kada radiš na crno, a država sve to gleda.
Kada ti nasilno naplate taksu na gorivo radi izgradnje auto puta, pa ti taj auto put naplaćuju po najvišim cijenama na svijetu. U Mađarskoj je vinjeta za 7 dana 12€, a za godinu možda 50€, a kod nas 60km auto puta 3€.
Prikaži sve komentare (290)