Rast cijena i neka normalna inflacija su normalne pojave. Ono što nije normalno su penzije od 300KM i plate od 600KM uz cijene kao u razvijenim državama. I nije normalno da ta primanja stoje 15 godina jer je "kriza"
Odakle povećati penzije pitam za sebe kojem je penzija 382KM ako ne jaćaš privredu i proizvodnju.Jedino ako misliš da je pametno dalje zaduživanje tvoje i moje djece i unućadi.Neki dan Sabina Ćudić kaže ima para u buđetima a ne kaže odakle? Pa poskupljenjem roba ubire se više PDV-a,akcizama na gorivo se prikupi više što je skuplje gorivo i sve tako u % raste sa rastom cijena.Moji se naćelnici opštine Centar godinama fale kako su napunili buđet 10X veći nego tamo negdje.
Od rata je rast BIP iznosio 3% godisnje i zapravo bi trebalo da je dovoljno za to sto ti pricas. U stvarnosti su strani bankari privatizovali ovaj rast (zahvaljujuci dosljednom primjenjivanju Currency Board), tako da narod nije imao nista od ovog rasta. Jedina "utjeha" je da je ovo globalni "proces" i da i recimu u Njemackoj place nisu porasle vec 20 godina
Prikaži sve komentare (36)