Domace ne moze biti losije osim ako ne gledas da kupis zadnje smece i prodas ga po vecoj cijeni od normalne. To rade samo profiteri bez imalo ljubavi prema hrani.
Ja sam prestao kupovati domaće koje je skuplje od stranog, jednostavno mi nije jasno zašto je skuplje, je li to skuplja proizvodnja kod nas nego nego u drugim državama?
Pa u tome je problem, kazu domace, a uvoze sve, samo trosak radne snage i utrosenih energenata. Da postoje lokalni prodavaci, bilo bi sve jeftinije. I ne, nije moguce da je nase skuplje nego uvozno, recimo krompir, ali privrede nema, umrla je i ovo malo sto se drzi, umire.
Ja kupujem domace samo ako je kvalitetnije od stranog, pa makar i bilo skuplje (npr mlijecni proizvodi odredjenog hercegovackog brenda ili sarajevski kefir) Kad nesto domace nije na nivou, uzimam strano kao npr pivo. Doduse pijem craft domaci kad god imam priliku.
Zato sto je jeftinije izvoziti nego plasirati na domace trziste. Pri tome mislim na redovni plasman na trziste, a ne na onu prodaju na pijaci, bez racuna, ispod ruke, i tako to 😁
ako se od ikoga konkretna pomoć more očekivat to je Fadil, mada i Forto je bio neki dan tu,more bit i on uvidi priliku da pokaže djelima...
eto obadvojica bujrum pogurajte
Pa ja kupujem iz Makedonije pomfrit iskreno najbolji a probao sam i Ledo i sve druge.Ne mozes prodavati nekome sa nasim platama kesu pomfrita da kosta 10KM koliko nasi nabiijaju cijenu a kvaliteta kita
sef pogona Agic, suvlasnici Azerbedzanci...pametnom dosta...dok su davali sadaku iz Azerbedzana, valjda su im dijeli plate, krompir nikada nije prodavan...umjesto da uzgajaju svoj, da imaju koperante, samo sadaka... zasto... koje pitanje